Nu händer det!

Imorgon börjar jag om på nytt; ny skola, ny utbildning och nya krafter. Meningen är nu att kandidatprogrammet i Nutrition, vid Stockholms universitet, och jag ska umgås flitigt i tre år framöver - och det känns ruggigt bra! Den här utbildningen var ju den första jag ville gå, redan under tvåan på gymnasiet fick jag upp ögonen för det här programmet, men då jag inte trodde att jag skulle komma in tänkte jag om och hamnade i Uppsala - och vi vet jju alla hur det gick!

Det känns så bra det här, taggningen är total och jag är så glad att jag har tagit det här beslutet; att börja plugga igen, och just min första utbildningskärlek. Matlådefabriken är igång, Marimekkoblock är inköpta och miniräknaren är avdammad - nu kör vi!

Kokossoppa med räkor och grönsaker

En kruka färsk koriander kan inte annat än att sätta igång matlagningsglädjen. Den effekten har nog förresten har nog alla färska kryddor den effekten på mig - det kan liksom bara bli bra! Det är en lyxvara, och när jag flyttar hemifrån ska jag skaffa en egen kryddodling i köket - vilken jag ska vårda så ömt jag kan, trots att de flesta växter har en tendens att dö när de är i min vård. Mamma och jag har just återupptäckt sopporna, och hur fruktansvärt underskattade de är! I torsdags åt vi en thaiinspirerad kokossoppa med räkor och de grönsaker som hade gjort sitt i kylskåpet!

Kokossoppa med räkor och grönsaker
2 portioner, 20 minuter

1 burk kokosmjölk
120g räkor utan skal
4 späda blekselleristjälkar
20 bondbönor
1 morot
1 röd paprika
4 champinjoner
1 kruka färsk koriander
1 stor vitlöksklyfta
svartpeppar
färsk ingefära
sesamolja
fisksås
sambal oelek
cayennepeppar
japansk soja

Koka upp kokosmjölken i en kastrull tillsammans med några droppar sesamolja. Skär moroten i slantar och koka dem i kokosmjölken. Spritta ut bondbönorna ur sina skidor och koka dem i ungefär fyra minuter i saltat vatten. Skär champinjoner, bleksellsei och paprika i bitar och lägg dem i soppan tillsammans med räkor och bondbönor. Smaka av med en gnutta cayennepeppar, en skvätt japansk soja, några stänk fisksås, en knivsudd sambal oelek, några drag med pepparkvarnen, pressad vitlök och färskriven ingefära. Klipp till sist i koriandern och servera sedan soppan i djupa skålar direkt.

 


Keson vi har väntat på!

Det där med mellanmål tycker jag faktiskt är svårt, speciellt när jag är på väg någonstans, i skolan eller på jobbet. Det lir lätt en smörgås som legat lite för länge i väskan och som inte känns sådär jättemysig längre! Nu fick jag nyss ett pressinfomail om Arlas senaste nytillskott i hyllan; KESO mellanmål! 125g keso tillsammans med 25g torkad frukt och nötter, separerade i locket! Jag blev helt till mig! Vecka 36 släpps de i butikerna till ett pris av 17-18 kronor och de kommer att finnas i smakerna hasselnötter, blåbär&tranbär och cashewnötter, ananas, papaya&apelsin. Mina mellanmålsproblem är lösta, tack Arla!


RSS 2.0