Enkla rågfrallor

Det underbara brödet på Ulriksdals trädgårdscafé är något som jag verkligen skulle vilja lyckas efterlikna. Ikväll gjorde jag ett försök, men provsmakningen sker inte förrän imorgon bitti! Jag valde att börja enkelt, för att eventuellt utveckla recepter - och ett enkelt rågbröd är ju för all del inte fel det heller!

Enkla rågfrallor
12 bröd, 2½ timme

50 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
6 dl vetemjöl
4 dl rågmjöl
2 tsk salt

Smula ner jästen i en stor bunke och häll över vattnet. Rör om tills jästen har löst sig, och blanda sedan i salt samt råg- och vetemjöl. Rör om ordentligt innan degen får jäsa i en timme under en bakduk. Sätt ugnen på 200 grader och baka sedan ut 12 bröd på ett mjölat bakbord och lägg dem på en smörjd plåt för att jäsa ytterligare 45 minuter under sin duk. Grädda sedan i 30 minuter längst ned i ugnen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0