Prosciuttopasta med tomat

Middagen igår improviserades snabbt ihop efter en utrensande löptur i regnet. Snabbt skulle det gå - det var det primära. Ett halvt paket prosciuttoskinka, tomater, lök och pasta blev min räddning. Tillsammans med lite olja och kryddor blev det en perfekt rätt för min vrålhungriga mage! Att tillsätta lite trossade tomater, för att öka smaksättningen av pastan skulle nog inte skada - det ska iallafall jag prova nästa gång!

Prosciuttopasta med tomat
1 portion, 15 minuter

1 portion pasta
70 g prosciuttoskinka
2 tomater
½ rödlök
1 tsk råsocker
olivolja
salt
svartpeppar
parmesan


Koka pastan al dente i saltat vatten. Finhacka löken och fräs den i het olja tillsammans med sockret i några minuter. Grovhacka tomaterna, lägg dem i pannan med löken och sänk värmen något. Krydda pannan med salt och peppar. Riv skinkan i grova bitar och tillsätt den sista minuten - bara så att den får värme. Häll av pastan och blanda den med lite olivolja och salt - häll sedan över tomaterna och skinkan. Riv parmesanosten över den upplagda rätten, rör om - och ät!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0