Viltskavslasange

När mamma och jag var ute och övningskörde idag passerade vi en lite gubbe som stod vid vägen och sålde kantareller. Vi blev så sugna och köpte oss några hekton - underbart! De fick bli en ingrediens i dagens middag, vilken för övrigt, opassande nog, medför lite höstkänsla. Vi åt en väldigt neutral sallad till, gjord på ruccola, gurka, tomat, olivolja, salt och salladsblad från koloniträdgården - och en lite klick senap på tallriken!

Viltskavslasange med getostsås
2 portioner, cirka 60 minuter varav 40 minuter i ugnen

240 g viltskav
4 lasangeplattor
120 g kantareller
1 röd lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smöt till stekning
2 msk messmör
1 tsk timjan
1/4 köttbuljongtärning + 1 dl vatten
½ tsk salt

1 msk smör
1/4 dl vetemjöl
5 dl mjölk
125 g getost
salt & peppar


Sätt ugnen på 225 grader. Halvtina skaven och bryn den lätt i hälften av smöret. Lägg den sedan åt sidan så länge. Hacka löken, skiva svampen och fräs detta tillsammans med vitlöken i resten av smöret tills allt fått en lätt färg. Tillsätt då skaven igen, samt messmör, timjan, salt och peppar. Blanda i buljongen och låt allt koka under lock på medelvärme i ungefär 20 minuter. Under tiden gör du såsen. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och vispa ner mjölet. Låt detta koka varsamt i ungefär fem minuter innan du tillsätter osten i grova bitar. Smaka av med salt och peppar

Smörj en ugnsfast form. Grunda med skavröran, häll över sås och lägg på två plattor. Gör om samma ordning igen och avsluta sedan med ett lager viltskav och större delen av såsen. Grädda lasangen i nedre delen av ugnen i ungefär 30 minuter. Servera med en naturell sallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0