Bulgursallad med jordgubbar

En riktigt snabb och välsmakande sommarsallad fick fungera som vår lunch idag. Sött från jordgubbarna, syrligt från crema di balsamicon och salt från osten och saltet, tillsammans med pigga gröna blad och en mild bas i form av bulgur och avokado var verkligen en klockren kombination. Jag hade bulgur kvar i kylskåpet, vilken jag lät bli rumstempererad, men det går lika bra mednykokad som fått svalna. För en lite matigare sallad tror jag att vita bönor kan passa kanon till, men den kan även fungera bra som tillbehör till till exempel grillat kött.

Bulgursallad med jordgubbar
2 portioner, 15 minuter med färdigkokt bulgur, annars 20

1½ dl okokt bulgur
1 avokado
6 jordgubbar
30 g ruccola
50 g halloumiost
1 rejäl näve basilikablad
1 msk pumpakärnor
1 msk solroskärnor
crema di balsamico
olivolja
halvssalt

Börja med att sätta igång kokningen av bulgurn. Skär jordgubbarna i klyftor och dela avokadon i bitar. Hacka ruccolan och basilikabladen. Skär osten i kuber och stek dessa i en het stekpanna med olivolja tills de får en gyllenbrun färg. Häll en skvätt olivolja över bulgurn, för att slippa ihopklibbade korn, och tillsätt alla de hackade och skurna ingredienserna, inklusive osten. Häll över solros- och pumpakärnorna och blanda om. Salta efter smak och servera. Ringla över crema di balsamico.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0