Dinkelfoccacia med rosmarin och körsbärstomater

Nybakat bröd som tillbehöt sätter guldkant på vilken middag som helst. Till kvällens kycklingsoppa bakade jag dessa minifoccacior - vilken succé! Det lite tråkiga är att det tar sin lilla tid, med två jäsperioder, då soppa ofta tas till då tiden och/eller orken är knapp. Men, om tiden finns så är det ju kanon! Det är ju inte så mycket arbetstid, utan mest jästid, som ska planeras in!

Dinkelfoccacia med rosmarin och körsbärstomater
3 portionsbröd, 1½ timme

17 g jäst (1/3 paket)
1½ dl ljummet vatten
½ msk salt
1 msk honung
1/4 dl olivolja
2 dl dinkelmjöl
1½ dl vetemjöl
6 körsbärstomater
färsk rosmarin
olivolja & flingsalt till utbakning


Smula jästen i en bunke med ljummet vatten, olivolja salt och honung och rör runt tills smulorna har löst sig. Blanda i vete- och dinkelmjöl och låt degen jäsa under en duk i 35 minuter. Olja in en plåt, strö över lite flingsalt och baka ut tre bröd på den, cirka 1-2 centimeter tjocka. Lägg över bakduken och låt jäsa ytterligare 30 minuter, och sätt samtidigt ugnen på 200 grader. Gör små hål i degen med fingrarna, stoppa ner tomaterna i några av dem, tryck ned delade rosmarinkvistar en bit och ringla över lite olivolja. Strö över lite flingsalt och grädda i mitten av ugnen i 11-12 minuter. Ta ut, och servera medan de är varma!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0