Tom kha gai

Inspirationen flödade när vi kryssade runt bland hyllorna på ICA Maxi idag och jag hade riktigt svårt att bestämma mig för vad som skulle serveras till middag, eller ens vilken del av värden vi skulle få besöka! Valet blev för svårt, och det slutade med att två rätter bjöds; förrätt och varmrätt! Till förrätt; thailändska kycklingsoppan Tom kha gai à la moi!

Tom kha gai
3 förrättsportioner, 20 minuter

150ml kokosmjölk
175g kycklinginnerfilé
1 msk fisksås
1½ cm ingefära
½ röd chili
2 champinjoner
1 salladslök
1 hönsbuljongstärning
1 dl vatten
1 msk limesaft
1 citrongräs
koriander
kaffir lime leafs


Finhacka citrongräset, salladslöken, chilin och ingefärna. Koka upp hacket i kokosmjölk och vatten tillsammans med buljongtärningen. Tillsätt fisksåsen, limesaften och de torkade limebladen. Skär kycklingen i mindre bitar och skiva svampen tunt. Blanda i de båda och låt sjuda tills kycklingen är genomkokt. Klipp i färsk koriander, häll upp i skålar och garnera gärna med en extra kvist.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0