Lax i skaldjurssås med potatismos
25 minuter, 2 portioner
500g mjölig potatis
2 laxfiléer
1 burk kräftstjärtat à 170g
1½ dl matlagningsgrädde
3 tsk hummerfond
1 dl mjölk
en smörklick
svartpeppar
citronpeppar
salt
dill

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär potatisen i bitar och koka den mjuk. Salta och peppra laxen och baka den i ugnen i en ugnssäker form i 15 minuter. Blanda matlagningsgrädden med fonden och smaksätt med dill, svartpeppar och citronpeppar. Lägg kräftstjärtarna över laxen, häll över såsen och ställ in formen i ugnen i ytterligare fem minuter. Häll av och mosa potatisen. blanda i mjölken och smörklicken och smaka av med svartpeppar och salt innan du serverar moset tillsammans med laxen och dess skaldjurssås.

0