Pågen Trekorn

Mitt första brödtest! Igår var mamma och jag förbi på OKQ8 och hämtade ut mitt fina paket från Pågen, och nu är provsmakningen igång. Det jag slängde mig över med stor förväntan var en grov, färdigskuren limpa av rostbrödstyp med namnet Trekorn. Två skivor åkte i rosten i morse före körlektionen och avnjöts med smör, ost och skinka - hur gott som helst! De gånger jag vill ha rostbröd så vill jag ha ett mörkt ett, gärna med tuggmotstånd - men det ska fortfarande vara ett rostbröd - är ni med? Här har vi ett som uppfyllde de kriterierna; saftiga och milda kärnor i brödet gav ett lite lagom tuggmotstånd, smaken var ganska mustig och passade perfekt med min vällagrade ost!

Till lunchen kunde jag inte motstå att prova två skivor till; en med philadelphia och avokado, och en med keso och avokado. Även här blev jag mycket nöjd. Att testa dem utan att rosta tänker jag inte göra, av två anledningar; dels för att jag inte tycker om orostat rostbröd - det blir i regel för mjukt och svampigt för min smak, och dels för att de här är så goda rostade så jag vill inte slösa bort någon skiva!

Ännu en tilltalande aspekt; ingredienslistan innehåller uteslutande saker som jag tycker hör ett bröd till - alltså inga konserveringsmedel, emulgeringsmedel eller liknande!

Betyg: 5/5

Klockrent som rostbröd, men i regel är jag mer åt de grövre brödsorterna!

Ingredienser


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0