Kanelspett med ratatouille och couscous

Just nu verkar min inspiration och mina idéer ha tagit semester - jag vet inte vad jag ska laga för mat längre, och jag har ingen lust. Kan vi inte äta ute typ varje kväll? Eller göra mackor, yoghurt och gröt? Snälla, jag kan inte! Det duger inte - mina middagsönskemål går inte hem och jag får lösa det hela så gott jag kan. Den här veckan plagierar jag ICAs medlemstidnings Buffés veckomeny med namnet Billiga vecka, bara det att jag kastar om dagarna lite. Köttfärsspetten med kanelsmak i sällskap med en ratatouille var oerhört god, men jag valde att göra lite couscous till också!

Kanelspett med ratatouille och couscous
4 portioner, 40 minuter

400g köttfärs
1 vitlöksklyfta
1 ägg
1 gul lök
1 tsk sambal oelek
1 tsk kanel
8 träspett

1 röd lök
1 gul lök
1 zucchini
1 burk krossade tomater
2 paprikor
1 tsk oregano
1 tsk timjan
i msk balsamvinäger

2 dl couscous
turkisk yoghurt

svartpeppar
olivolja
smör
salt


Börja med ratatouillen: hacka gul och röd lök grovt, skär paprikan i vitar och zucchinin i halvmåneskivor. Fräs detta i en stor kastrull i olivolja några minuter. Tillsätt sedan krossade tomater, oregano, tiljan, svartpeppar, salt och balsamvinäger och låt puttra på svag värme tills resten av maten är klar. Smaksätt eventuellt med vitlök och sambal oelek om du vill ha den lite starkare. Finhacka sedan en gul lök och blanda den väl med köttfärsen, ägget, kanelen, sambal oelek, svartpeppar och salt. Forma åtta avlånga järpar och trä dem på varsitt spett - se till att de är ganska långa hellre än tjocka, då blir de lättare att hantera. Stek dem sedan några minuter per sida i lite smör i en stekpanna. Tillaga couscousen enligt anvisningarna på förpackningen och servera den tillsammans med spetten, ratatouillen och en riktigt krämig och god mezeyoghurt!

Kommentarer
Postat av: Emelie

"Billiga veckan" är nästan underskattat. Jag brukar kunna hitta massor där!

2010-06-04 @ 16:41:41
URL: http://emmlans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0