Spaghetti med spanat- och ruccolasås och topping

Den ursprungligen planerade maträtten gjordes om både en och två gånger under matlagningens gång - men jag tror att det blev till det bättre! En snabb och välsmakande sås, och en spännande topping av smörstekta champinjoner, vita bönor, gorgonzola och valnötter. Så länge jag envisas med att fotografera i vardagsrummet, där vi väljer att äta just nu, kommer bilderna att bli såhär mörka och murriga - ljuset är katastrof, men sådant får man leva med!

Spagehtti med spenat- och ruccolasås och topping
2 portioner, 20 minuter

2 portioner spaghetti
150g fryst bladspenat
150g kokta vita bönor
30g gorgonzola
1 dl havregrädde
2 msk valnötter
3 nävar ruccola
4 stora champinjoner
svartpeppar
salt
smör


Tina bladspenaten enligt förpackningsanvisningarna och koka spaghettin al dente. Skiva champinjonerna och stek dem i en klick smör på medelvärme. Häll av vattnet från spenaten, tillsätt ruccolan och havregrädden och mixa med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar och håll såsen varm på en platta. Häll av och skölj bönorna och lägg dem i champinjonpannan några få minuter. Blanda och värm avhälld pasta i såskastrullen och lägg sedan upp i två djupa tallrikar. Toppa båda portionerna med svamp och vita bönor, grovt hackade valnötter och gorgonzola i bitar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0