Lammfärsbiffar med flageoletbönor
4 portioner, 30 minuter + 8 timmar blötläggning
400g lammfärs
250g flageoletbönor
2 + 1 vitlöksklyftor
svartpeppar
färsk rosmarin
färsk timjan
getost
citron
salt
smör

Blötlägg bönorna i ungefär åtta timmar och koka dem sedan på låg värme i ungefär 25 minuter tillsammans med några kvistar färsk rosmarin, salt och en skivad vitlöksklyfta. Blanda två pressade vitlöksklyftor med lammfärsen, en näve finhackad färsk timjan, svartpeppar och salt, och forma sedan, förslagsvis, åtta biffar. Smält en klick smör i en stekpanna och stek biffarna på medelhög värme ungefär fem minuter per sida. Lägg upp bönor och biffar på en tallrik tillsammans med en grönsallad, fördela grovt delad getost över bönorna och pressa lite citronsaft över såväl biffar och bönor som sallad - smaklig måltid!

0