Lammfärsbiffar med flageoletbönor

Söndagskvällen bjöd på en mysig middag efter ett skönt BodyCombatpass. Jag formade små söta lammfärsbiffar, smaksatta med vitlök och färsk timjan, och serverade dem tillsammans med flageoletbönor, vilka jag haft i blötläggning hela dagen. Pricken över i: getost i bitar som fick smälta lite lätt över bönorna. En god sallad till det, och både mor och jag njöt i stora drag!

Lammfärsbiffar med flageoletbönor
4 portioner, 30 minuter + 8 timmar blötläggning

400g lammfärs
250g flageoletbönor
2 + 1 vitlöksklyftor
svartpeppar
färsk rosmarin
färsk timjan
getost
citron
salt
smör


Blötlägg bönorna i ungefär åtta timmar och koka dem sedan på låg värme i ungefär 25 minuter tillsammans med några kvistar färsk rosmarin, salt och en skivad vitlöksklyfta. Blanda två pressade vitlöksklyftor med lammfärsen, en näve finhackad färsk timjan, svartpeppar och salt, och forma sedan, förslagsvis, åtta biffar. Smält en klick smör i en stekpanna och stek biffarna på medelhög värme ungefär fem minuter per sida. Lägg upp bönor och biffar på en tallrik tillsammans med en grönsallad, fördela grovt delad getost över bönorna och pressa lite citronsaft över såväl biffar och bönor som sallad - smaklig måltid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0