Chicken tikka masala med kanelris
3 portioner, 40 minuter
3 portioner basmatiris
350g kyckling
200g yoghurt, matyoghurt eller turkisk
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
5 cm ingefära
1 tsk koriander
1 tsk spiskummin
½ tsk salt
1 msk paprikapulver
2 msk tomatpuré
½-1 tsk sambal oelek
½ tsk kanel
1 kanelstång
½ gul lök
smör

Finhacka en halv gul lök och fräs den någon minut i en klick smör i en kastrull. Tillsätt sedan ris, salt, vatten och kanelstång och koka enligt anvisningarna på förpackningen. Skär en hel gul lök i tunna skivor och finhacka ingefäran. Fräs detta i smör i en stor stekpanna några minuter. Tillsätt sedan kyckling skuren i bitar och bryn lätt. Rör ihop yoghurten med tomatpuré, spiskummin, salt, kanel, sambal oelek, paprikapulver, koriander och pressad vitlök och vänd sedan ner detta i pannan. Sänk värme och låt kycklingen sjuda i ungefär 20 minuter - tillsätt knappt en deciliter vatten och rör om efter ungefär en tredjedel av tiden. Rör eventuellt ner ytterliggare en klick smör i det färdigkokta riset och servera det sedan med kycklingen, och gärna grönsaker och någon fräsch yoghurt.
bhomsa
Indisk curry hus (www.indiancurryhouse.net) ligger i Scheelegtan 6. 112 28Stockholm, ger vi våra kunder en god smak av indisk mat. Vi har kompetens inom indisk curry hus Chicken Tikka Masala Stockholm, indisk curry hus Tandurikyckling Stockholm, indisk curry hus Tanduri kyckling masala Stockholm, indisk curry hus Indisk matta Stockholm, indisk curry hus Chicken Tikka MasalaStockholm, indisk curry hus Kyckling Sizzler Stockholm, Indiska curry House Nanbröd och Lamm Vindalo Stockholm Vår mat är känd för sina indiska kryddor. Vi har en mycket bra respons för indisk mat i Stockholm.

1