Baconlindad kycklingfilé

Ugnsinvigning! Premiärrätten var ett riktigt fjäsk för lillebror; baconlindad kycklingfilé. Till det åt vi en sallad med ärtskott, salladslök, körsbärstomater olivolja, flingsalt och vit balsamvinäger och kokt potatis. Vid potatiskokningen provade jag att droppa i lite olivolja i vattnet - det blev kalas! Den blev väldigt mjuk, len och fick en precis lagom touch av smaken från olivoljan. Helt klart värt att testa om den kokta potatisen behöver varieras!

Baconlindad kycklingfilé
3 portioner, 40 minuter

3 kycklingfiléer
6 potatisar
1 paket bacon
svartpeppar
salt
olivolja
basilika


Sätt ugnen på 175 grader. Skala potatisen, halvera den och koka den i saltat vatten med en liten skvätt olivolja. Krydda kycklingen med salt, svartpeppar och basilika och linda därefter in den i baconskivorna. Pensla en ungsplåt med lite olja, lägg på kycklingfiléerna och ställ dem sedan 20-25 minuter i ugnen. Om potatisen blir klar före; häll av vattnet, lägg ett dubbelvikt hushållspapper över potatisen och lägg på ett lock tills det är dags att servera. Lägg upp kycklingen och potatisen tillsammans med en enkel sallad.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0