Kikärtsfalafer

Gårdagskvällen var helt underbar! Mys med pojkvännen, och hunden, matlagning och en härlig kväll med levande ljus och gos! Ur Hälsokokboken tog vi receptet på de kikärtsfalafer som vi trillade ihop och åt tillsammans med sallad, medelhavsyoghurt, stark avjar och pitabröd. Med lite mer planering hade även brödet bakats, men två timmars jästid var inte att tänka på med två hungriga magar att mätta! Toppengott blev det, och så hungriga var vi att den tilltänkta fotograferingen försvann på vägen. Det bildliga bidraget är därav taget på en av de två matlådor jag gjorde iordning på resterna, fast då utan brödet.

Kikärtsfalafer
4 portioner, 30 minuter

2 burkar förkokta kikärtor
2 scharlottenlökar
2 stora vitlöksklyftor
1 grön chili
1 äggula
1 kruka koriander
1 msk citronsaft
1 msk sesamolja
½ dl polenta
rapsolja
svarpeppar
salt


Finhacka scharlottenlökarna, chilin och vitlöksklyftorna. Lägg dem i den bunke tillsammans med avsköljda kikärtor, äggula, sesamolja, citronsaft och nedklippt koriander. Mixa till en formbar massa med en mixerstav, eller använd en matberedare, och smaka av med salt och peppar. Forma relativt små falafer, vi fick ut 26 stycken, och rulla dem i polentagrynen. Stek sedan bollarna på medelvärme i lite rapsolja tills de har fått en gyllene färg. Vänd dem ofta, men försiktigt, för att de inte ska tappa sin form; om du har värmetåliga händer kan du med fördel göra det med fingrarna! Servera kikärtsfalaferna med yoghurt, avjar och pitabröd, och grönsaker från en plocktallrik, tillexempel paprika, salladsblad, rödlök och tomat!

 


Kommentarer
Postat av: Pelle

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3v<3<3<3<3<3 DIG!

2010-10-31 @ 16:59:02
Postat av: Jossis

Gubben! Du är ju helt underbar! Kärlek till dig <3

2010-10-31 @ 21:41:47
URL: http://zucchini.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0