Thaikycklingköttbullar med hampaspaghetti
3 portioner, 45 minuter
3 kycklingfiléer
2 salladslökar
2 msk ostronsås
1 msk sesamolja
1 msk fisksås
½ tsk sambal oelek
salt och vitpeppar
rapsolja
250g hampaspaghetti
2 morötter
1 zucchini
2 msk soja
1 msk sesamolja
½ kruka koriander
salt och vitpeppar
färskriven ingefära
150g turkisk yoghurt
½ kruka koriander
1 msk honung
½ lime
salt och svartpeppar

Skär kycklingen i bitar och skiva salladslökarna, men spara blasten! Lägg kycklingen och den skivade löken i en matberedare och tillsätt sedan fisksås, sesamolja, ostronsås, sambal oelek, soja, salt och vitpeppar - mixa till en slät massa. Forma jämnstora köttbullar - jag fick ut 39 stycken. Skala morötterna och skiva sedan dem och zucchinin med en potatisskalare till tunna strimlor, strimla även basten från salladslöken och blanda ihop grönsakerna. Gör iordning en sås på soja, sesamolja, färskriven ingefära, salt och vitpeppar. Koka spaghettin Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen, efter halva tiden vänder du ner de strimlade grönsakerna. Stek samtidigt köttbullarna gyllene i lite rapsolja. Blanda yoghurten med finhackad koriander, honung, limesaft, salt och svartpeppar. Häll av spaghettin och grönsaksstrimlorna och landa dem med sojasåsen. Lägg upp i en djup tallrik, lägg på köttbullarna, toppa med färsk koriander och servera med yoghurten.

0