Lax och spenat med pasta i tomatsås

Mitt jobb med att tillåta mig själv att, ibland, ta genvägar i matlagningen fortsätter. Vid gårdagens lunchtillagning använde jag mig av Saltå kvarns färdiga pastasås Napoletana. Inga konstigheter, bara duktiga råvaror vilka till och med är ekologiska - bara det att det är ihopmixat i en burk. Varför har jag så svårt att acceptera det? Hur som helst, den var riktigt god - vilket även hela slutresultatet blev. Nästa vecka ska jag prova rätten på la familia!

Lax och spenat med pasta i tomatsås
1 portion, 20 minuter

1 laxfilé
1 portion pasta
100g pastasås (Saltå kvarn Napoletana)
50g fryst bladspenat
parmesanost
salt
smör


Koka pastan al dente i saltat vatten och häll sedan av den. Tina bladspenaten enligt förpackningsanvisningarna. Skär laxen i mindre kuber, salta och stek den lätt i en klick smör. Värm på pastasåsen i en kastrull, rör ner spenaten och låt sedan pastan sjuda där i några minuter. Lägg upp pastan i en djup tallrik, lägg på laxkuberna och toppa med färskriven parmesanost.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0