Bovetesallad med kanelstekt fikon och kyckling
1 portion, 15 minuter
125g kycklinglårfilé
1 portion helt bovete
1 fikon
1 morot
½ röd paprika
gurka
körsbärstomater
ruccola
romansallad
solrosskott
olivolja
flytande honung
pumpakärnor
salt
svartpeppar
kanel

Koka bovetet i saltat vatten i ungefär 10 minuter, och låt det sedan stå och efterdra en liten stund. Skär kycklingen i mindre bitar och stek den gyllenbrun i olivolja tillsammans med salt och svartpeppar. Skär fikonet i klyftor och lägg det i kycklingpannan tillsammans med kanel och en gnutta flytande honung och stek några minuter till. Skala moroten och använd sedan potatisskalaren för att strimla den - det blir väldigt dekorativt! Blanda moroten med ruccola, tärnad gurka, riven romansallad, halverade körsbärstomater, strimlad paprika, solrosskott, pumpakärnor och lite olivolja. Salta eventuellt en aning, blanda om, lägg upp på tallriken och lägg över kycklingen och fikonklyftorna - smaklig måltid!

0