Grillad lax med rödbetor
2 portioner, 60 minuter
2 laxfiléer
5 små rödbetor
½fänkål
50 g fetaost
1 tsk pumpakärnor
1 tsk solroskärnor
olivolja
salt & peppar

Koka upp vatten och koka rödbetorna relativt mjuka, ungefär 25 minuter, i saltat vatten. Sätt ugnen på 225 grader, gärna grilläget. När rödbetorna är färdiga; skölj dem i kallt vatten, skala dem och skär i fjärdedelar eller halvor. Skiva fänkålen grovt. Smörj en ugnsfast form med lite smör och lägg i grönsakerna. Smula över fetaosten, salta och strö över pumpa- och solroskärnorna. Gratinera i ugnen i ungefär 20 minuter - osten ska ha börjat smälta, men fänkålen ska inte få mer än max lite gyllenbrun färg. Grilla laxfiléerna hastigt. I en bordsgrill behövs bara 1 minut på 220 grader, på en vanlig grill rekomenderas 6 minuter per sida. Servera med lite grönsallad.

0