Äppelbiffar med potatismos och brysselkål
1 portion, 30 minuter
130g nötfärs
4 små potatisar
½ gul lök
½ litet äpple
100g färsk brysselkål
havremjölk
skånsk senap
kardemumma
svartpeppar
persilja
timjan
lingon
smör
salt

Finhacka den gula löken och skär äpplet i riktigt små tärningar. Lägg detta i en bunke tillsammans med köttfärsen, krydda med svartpeppar, kardemumma, salt och timjan och blanda sedan om väl med händerna innan du formar lagom stora biffar. Pressa samman dem väl så att alla lök- och äppelbitar sitter på plats! Skala potatisen och skär den i småbitar. Koka den sedan mjuk i salt vatten. Koka även brysselkålen; runt sju minuter i välsaltat vatten. Stek biffarna i en klick smör tills de får en fin färg på båda sidor. Häll av den kokta potatisen, mosa den och blanda med mjölk till valfri konsistens. Smaksätt moset med persilja, salt och svartpeppar. Servara sedan äppelbiffarna med brysselkålen, potatismoset, lingon och en klick riktigt god skånsk senap!

0