Dinkelfoccacia med rosmarin och körsbärstomater
3 portionsbröd, 1½ timme
17 g jäst (1/3 paket)
1½ dl ljummet vatten
½ msk salt
1 msk honung
1/4 dl olivolja
2 dl dinkelmjöl
1½ dl vetemjöl
6 körsbärstomater
färsk rosmarin
olivolja & flingsalt till utbakning

Smula jästen i en bunke med ljummet vatten, olivolja salt och honung och rör runt tills smulorna har löst sig. Blanda i vete- och dinkelmjöl och låt degen jäsa under en duk i 35 minuter. Olja in en plåt, strö över lite flingsalt och baka ut tre bröd på den, cirka 1-2 centimeter tjocka. Lägg över bakduken och låt jäsa ytterligare 30 minuter, och sätt samtidigt ugnen på 200 grader. Gör små hål i degen med fingrarna, stoppa ner tomaterna i några av dem, tryck ned delade rosmarinkvistar en bit och ringla över lite olivolja. Strö över lite flingsalt och grädda i mitten av ugnen i 11-12 minuter. Ta ut, och servera medan de är varma!

0