Lax med brysselkåls-, apelsin- och dinkelsallad
1 portion, 30 minuter
1 laxfilé
1 portion heldinkel
200g brysselkål
1 apelsin
10 cm purjolök
röd småbladig mangold (alt. bladspenat)
russin
hasselnötter
citronsaft
olivolja
salt
svartpeppar

Koka dinklet enligt förpackningsanvisningarna. Skala och klyfta apelsinen, avlägsna klyftskinnet och dela sedan i lite mindre bitar. Hetta upp en stekpanna, häll i lite olivolja, sänk värmen till medel och lägg i laxen. Pressa över citronsaft, krydda med salt och svartpeppar och stek sedan gyllene på bägge sidor, och fräs purjolöken lätt några minuter mot slutet. Koka brysselkålen i saltat vatten i ungefär sju minuter, häll av vattnet och blanda sedan med det kokt dinket, apelsinbitarna, småbladsmangolden, russinen och den lättfräst purjolök. Lägg upp på en tallrik tillsammans med laxen och toppa sedan med hackade hasselnötter.

0