Majssoppa med bacon
Mera bacon att göra av med, och ännu en snabblunch. Soppan värmde bra i höstrusket, och tillsammans med nybakad lingonlimpa smakade det kalas! Baconet kan bytas ut mot kyckling för ett nyttigare alternativ, och tyvärr även dyrare. Nu ska jag åter doppa näsan i mina kemiböcker - önska mig lycka till!
Majssoppa med bacon
2 portion, 30 minuter
1 majskolv
1 paket bacon à 140g
½ paprika
15 cm purjolök
5 dl grönsaksbuljong
1 dl matlagningsgrädde
chilikrydda
chiliflakes
svartpeppar
salt
Koka majskolven i saltat vatten i 15 minuter. Koka upp buljongen. När majsen är klar skär du av kornen från kolven och lägger dem i buljongen. Mixa soppan slät. Skiva purjolöken, finhacka paprikan och tillsätt detta tillsammans med matlagningsgrädde svartpeppar och chilikrydda. Skär baconet i fina bitar. Hetta upp en torr stekpanna och knaperstek baconet där i. Häll upp soppan i skålar, toppa med knaperstekt bacon och chiliflakes och servera med ett gott bröd.
Majssoppa med bacon
2 portion, 30 minuter
1 majskolv
1 paket bacon à 140g
½ paprika
15 cm purjolök
5 dl grönsaksbuljong
1 dl matlagningsgrädde
chilikrydda
chiliflakes
svartpeppar
salt
Koka majskolven i saltat vatten i 15 minuter. Koka upp buljongen. När majsen är klar skär du av kornen från kolven och lägger dem i buljongen. Mixa soppan slät. Skiva purjolöken, finhacka paprikan och tillsätt detta tillsammans med matlagningsgrädde svartpeppar och chilikrydda. Skär baconet i fina bitar. Hetta upp en torr stekpanna och knaperstek baconet där i. Häll upp soppan i skålar, toppa med knaperstekt bacon och chiliflakes och servera med ett gott bröd.
Kommentarer
Trackback