Lingonlimpa

Lite yoghurt som behövd göras slut på - då vankas det brödbakning och påfyllning i frysen! Mjölerna styrdes av en skafferirensning, där tre olika påsar kunde slängas efteråt, men det är det som är så praktiskt med den här typen av bröd; det fungerar med vilket mjöl som helst! Lingon, härlig lingon, smaksatte jag med. Mängde jag använde gav inte någon framträdande lingonsmak, men det kom som en liten uppiggande övverraskning då och då - vilket jag tycker om. Prova gärna med en större mängd - men risken är att brödet håller samman sämre.

Lingonlimpa
1 limpa, 80 minuter

4 dl yoghurt
2 dl rågmjöl
1 dl sojamjöl
2½ dl grahamsmjöl
½ dl vetemjöl
1 dl vetekross
2 tsk bikarbonat
1 msk honung
1½ tsk salt
1 dl lingon


Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke - rör om väl så att allt verkligen fördelar sig jämnt i smeten. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform om cirka 1½ liter och klicka ut smeten och släta ut den. Grädda längst ner i ugnen i ungefär 65 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0