
Det är väldigt enkelt att göra egen färs, upptäckte jag idag! Ett par riktigt ofagra kycklingbitar gjorde sig mycket bättre som den fluffiga röra den blev efter ett par varv i matberedaren! Det blev en smetliknande massa som var jättelätt att forma till biffar - varken ägg eller ströbröd behövdes. Till mina somriga burgare serverade jag klyftor av sötpotatis, en enkel sallad och tre såser;
mango chutney, avokado och naturell yoghurt - sedan var det upp till var och en vad som skulle ligga på tallriken och vad som skulle placerad i burgaren. Brödet var de
enkla rågfrallorna - jättegott med lite lätt tuggmotstånd till kycklingen!
Kycklingburgare med sötpotatisklyftor3 portioner, 30 min400 g kyckling
1 enorm sötpotatis
2 tsk chilikrydda
salt & peppar
olivolja
mango chutney
naturell turkisk yoghurt
1 avokado
chiliflakes
1 tomat
grönsallad
ruccola
1 röd lök
3 enkla rågfrallor

Sätt ugnen på grilläge och 225 grader. Skala sötpotatisen och skär den i klyftor, blanda med olivolja och salt och placera sedan i en ugnsfast form i mitten av ugnen i 25 minuter. Lägg kycklingen i en matberedare och kör på full effekt tills alla bitar är sönderdelade och har blivit till en slät smet. Blanda då denna med chilikrydda, salt och peppar och stek i olivolja tills burgaren är genomstekt och har fått en fin stekyta. Mosa avokadon och brydda med salt och chiliflakes. Skär salladen grovt och lägg i en skål. Skär löken i ringar, grovhacka tomaten och lägg i salladsskålen tillsammans med ruccola - blanda om! Värm bröden lite snabbt i ugnen, dela dem på mitten, bygg era hamburgare och dippa potatisklyftorna i resten av såserna.