Mango chutney
Till kvällens middag behövdes mango chutney. Jag är extremt emot att köpa såser och röror, liksom alla andra "konstgjorda" matvaror, och fick alltså ställa mig och göra en egen chutney från grunden med riktiga råvaror. Det var inte alls fort och gick väldigt fort - dessutom var den väldigt god - varför köpa en som är väldigt mycket mer onyttig, dyr och fullproppad med konstiga ämnen då för?
Mango chutney
1 sats, 15 minuter
1 stor och hård mango
1 chili
1 msk olivolja
1 tsk färskriven ingefära
1 msk naturell yoghurt
1 tsk senapsfrön
1 krm salt
4 lagerblad
Skär mangon i små tärningar. Dela chilin på mitten, skrapa ur innehållet och finhacka det kvarvarande skalet. Blanda mango och chili med yoghurten och senapsfröna i en kastrull. Koka upp, sänk värmen, rör om och vänta tills bitarna börjat gåsönder och en mer såsig konsistens bildats. Tillsätt då oljan, saltet och lagerblade och låt småkoka på svag värme i några minuter. Konsistensen ska vara krämig, men bitarna ska finnas kvar. Låt sedan chutneyn svalna och häll upp den i en glasburk