Kyckling- och grönsakssoppa
Med buljong och grönsaker som bas kan en soppa varieras på hur många olika sätt som helst. Ikväll sörplade vi kycklingsoppa, och mumsade nybakad foccacia till det! En värmade soppa behövdes egentligen inte denna sommarkväll, men oj vad gott det var - ett recept att spara till höstens lite regnruskiga kvällar om inte annat. Få ingredienser är en fördel, och ger inte mindre smak för det!
Kyckling- och grönsakssoppa
3 portioner, 15 minuter
300 g kyckling
½ purjolök
1 röd paprika
½ zucchini
1 liter kokande vatten
2 hönsbuljongtärningar
svartpeppar
olivolja
Koka upp vattnet och blanda i buljongtärningarna - ställ undan tills vidare. Använd en stor kastrull, och hetta upp lite olivolja i den. Stek kycklingen, tills den får fin färg, tillsammans med nedskuren purjolök. Tillsätt paprika och zucchini, i grova bitar, och buljongen, krydda med svartpeppar, och låt koka på medelvärme i ungefär sju - åtta minuter. Servera med ett gott matbröd!
Kyckling- och grönsakssoppa
3 portioner, 15 minuter
300 g kyckling
½ purjolök
1 röd paprika
½ zucchini
1 liter kokande vatten
2 hönsbuljongtärningar
svartpeppar
olivolja
Koka upp vattnet och blanda i buljongtärningarna - ställ undan tills vidare. Använd en stor kastrull, och hetta upp lite olivolja i den. Stek kycklingen, tills den får fin färg, tillsammans med nedskuren purjolök. Tillsätt paprika och zucchini, i grova bitar, och buljongen, krydda med svartpeppar, och låt koka på medelvärme i ungefär sju - åtta minuter. Servera med ett gott matbröd!
Kommentarer
Trackback