Pitepalt
Engelsk husmanskost igår, och norrländs, svensk husmanskost idag - anar vi ett tema här? Familjen min har lite fösiktigt uttryckt en önskan om med "vanlig" mat, och färre hälsomedvetna rätter. Ska bli! Några sprack och blev riktigt fula, men några blev helt perfekta och galet goda! Jag serverade dem med lite snabbt rörda lingon och flytande honung, en härlig getost i bitar, lite färsk timjan och en liten smörklick på var palt - det här skulle jag, helt ärligt, kunna vara beredd att betala en ganska saftig summa för på restaurang! Mamma drack rödvin till och tyckte att det var oväntat bra och ännu en smakhöjare. Utöver det kom vi fram till att mjölk eller lingondricka nog är godast att ha till.
Pitepalt
4 portioner, 90 minuter
1000g rå potatis
2-3 koka potatisar
300g rimmat sidfläsk
2-3 dl vetemjöl
salt
Pitepalt
4 portioner, 90 minuter
1000g rå potatis
2-3 koka potatisar
300g rimmat sidfläsk
2-3 dl vetemjöl
salt
Kommentarer
Postat av: MICKIS
Jag skrev fel dag :( Dock ska jag försöka mig på en ledighet på onsdag ändå :P
Vad tänkte du träna på onsdag?
LOVE <3
Trackback