Kyckling- och kokosgryta med dinkel
För några dagar sen åts det kycklinggryta i mitt hem; en thaismakande sådan med en bas på kokosmjölk, och till det serverades heldinkel. Väldigt gott, och lätt! Till detta serverades mammas selleri- och apelsinsallad. Herregud vad jag har kommit av mig med receptskrivandet, för att inte tala om fotograferingen...
Kyckling- och kokosgryta med dinkel
3 portioner, 30 minuter
3 portioner heldinkel
600g kycklingfilé
400 ml kokosmjölk
½ purjolök
3 cm färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
fisksås
sambal oelek
koriander
färsk basilika
Koka dinkelkornen enligt förpackningsanvisningarna. Finhacka ingefära och vitlök, strimla purjolök och skär kycklingen i småbitar. Fräs ihop detta i lite rapsolja tills kycklingen fått lite färg och tillsätt då fint skuren paprika i någon minut. Slå på kokosmjölken och smaka av med fisksås, en gnutta sambal oelek och koriander. Låt detta sjuda i ungefär 10 minuter, tillsätt grovt hackad basilika och servera sedan med kokt dinkel och en sallad - gärna med apelsin i!