Soppa på blomkål, palsternacka och lammkorv
Höstväder betyder höstsoppa, och i det här fallet i sällskap med nybakad pomeranslimpa. Inspirationen till detta recept fick jag från Mikaela, och jag måste säga att varma soppor känns helt rätt just nu! Förutom att det är galet gott och värmade; det är ju ett måste med smörgås till, och smörgåsar råkar vara något av det godaste jag vet! Idag med påläggen Bregott havssalt, herrgårdsost, skivad gurka och lite salt på toppen - kalas!
Soppa på blomkål, palsternacka och lammkorv
1 portion, 20 minuter
½ litet blomkålshuvud
1 palsternacka
2½ dl grönsaksbuljong
½ dl matlagningsgrädde
½ gul lök
15 cm späd purjolök
75g lammkabanoss
svartpeppar
färsk persilja
salt
Koka upp buljongen. Dela blomkålen i små buketter och koka mjuk i buljongen tillsammans med hackad gul lök. Efter ungefär 5 minuter mixar du soppan slät inna kokningen på svag värme fortsätter. Tillsätt då matlagningsgrädden och skivad purjolök. Skär lammkabanossen i slantar och stek dem lätt; har du en bra teflonpanna behövs inget stekfett - tillsätt annars en klick smör. Grovriv palsternackan och rör ner den i soppan tillsammans med hackad persilja, svartpeppar och salt. Servera soppan i skålar, toppa med den stekta lammkorven och bjud gärna gott bröd till.
Soppa på blomkål, palsternacka och lammkorv
1 portion, 20 minuter
½ litet blomkålshuvud
1 palsternacka
2½ dl grönsaksbuljong
½ dl matlagningsgrädde
½ gul lök
15 cm späd purjolök
75g lammkabanoss
svartpeppar
färsk persilja
salt
Koka upp buljongen. Dela blomkålen i små buketter och koka mjuk i buljongen tillsammans med hackad gul lök. Efter ungefär 5 minuter mixar du soppan slät inna kokningen på svag värme fortsätter. Tillsätt då matlagningsgrädden och skivad purjolök. Skär lammkabanossen i slantar och stek dem lätt; har du en bra teflonpanna behövs inget stekfett - tillsätt annars en klick smör. Grovriv palsternackan och rör ner den i soppan tillsammans med hackad persilja, svartpeppar och salt. Servera soppan i skålar, toppa med den stekta lammkorven och bjud gärna gott bröd till.
Kommentarer
Trackback