Sötstark kyckling med kanelrostad pumpa

Halloween, Allhelgona - kalla det vad ni vill; pumpa hör den här helgen till! Jag impulsköppte en butternutpumpa förra helgen, och igår åkte en del av den in i ugnen tillsammans med en kycklingfilé glacerad med en gudomligt god röra! Heldinkel blandat med majs tillsammans med en sallad var underbara tillbehör, liksom de hackade hasselnötterna!

Sötstark kyckling med kanelrostad pumpa
1 portion, 30 minuter

1 kycklingfilé
200g butternutpumpa
1 portion dinkel
½ majskolv
olivolja
cayennepeppar
svartpeppar
kanel
flytande honung
salt
hasselnötter


Sätt ugnen på 225 grader. Koka majskolven i saltat vatten i ungefär 20 minuter. Rör ihop honung, olivolja, cayennepappar, svartpeppar och salt till en trögflytande röra och pensla på den på kycklingen och lägg den i en ugnsfast form och tillaga i ugnen i 20 minuter. Koka dinkelt enligt förpackningsanvisningarna, skala av majskornen från kolven och blanda ihop dem tillsammans med lite olivolja och salt. Skala pumpan och skär den i klyftor. Pensla med lite olivolja, krydda med kanel och ställ in i ugnen i en separat form under resten av kycklingens tillsagningstid. Lägg upp kyckling, pumpa, dinkel och en sallad på tallriken, hacka hasselnötter och strö över allt - smaklig måltid!

Kommentarer
Postat av: josefin

vad använder du för pastor? fullkorn, vanliga, dinkel osv?=)



tack för en fin och inspirerande blogg!

2009-11-07 @ 16:16:38
URL: http://sameoldstories.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0