Kanelpytt med honungsröra
Kanelpytt med honungsröra
1 portion, 30 minuter
1 palsternacka
2 morötter
1 potatis
150g butternutpumpa
115g kokta kikärtor (½ tetra förkokta)
30g halloumiost
lättkesella
flytande honung
kanel
smör
salt
Skär palsternacka, pumpa, morätter och potatis i jämnstora tärningar. Smält en ganska generös klick smör i en relativt stor stekpanna och stek på grönsaksbitarna. Krydda med kanel och salt efter egna önskemål och stek i ungefär femton minuter - och blanda om ganska ofta. Skär även halloumiosten i tärningar och tillsätt dem tillsammns med avrunna kikärtor när ungefär fem minuter återstår.
Sv: Ja, det har jag också märkt men överlag tycker jag Saltå är outstanding på det mesta. Deras torkade aprikoser är verkligen helt underbara. Jag är också märkesnörd när det gäller mat. Saltå kvarn är en favorit men jag gillar Coop Änglamark också.
Pytten vekrar förresten supergod. Jag är kanelberoende eller något. Det är ju så gott. Dessutom är haumlomiost underbart:)
Sv: Nej, jag har faktist inte besökt Saltås butik men är otroligt sugen på att göra det. Har du varit där? Jag kanske ska passa på att göra det någongång när jag är hos mamma som bor i Nyköping. Inte så långt från Järna med andra ord.
Åh, kanelpasta lät verkligen inte fler. Gör du den vegetarisk får du gärna uppdatera mig. Eller jag kikar ju in här varje dag så jag lär se om du lägger upp receptet här. Nu blev jag otroligt sugen på mat med kanel jag också!
jag vet inte om man kan dra ner det ;P jag ringde bara och sa att jag ville ta bort allt, och fortsätta med allt nästa termin. men jag skall hoppa den kursen jag läser nu så det beror på det