Grönsakspasta med halloumi
Igår åts det vegetariskt i studentlyan igen; Saltå kvarns fullkornsspaghetti med ett ihopskrap av de sista grönsakerna tillsammans med gyllenstekta halloumibitar i en smakfull kombination. Något av det enklaste man kan göra, med andra ord, och möjligheter till varaitioner i det oändliga!
Grönsakspasta med halloumi
1 portion, 20 minuter
1 portion pasta
10 cm zucchini
70g broccoli
½ burk hela konserverade tomater à 400g
50g fryst bladspenat
3 champinjoner
½ rödlök
2 små späda purjolökar
1 vitlöksklyfta
50g halloumiost
olivolja
svartpeppar
chiliflakes
salt
Skär grönsakerna i mindre bitar i den storlek du önskar. Tina bladspenaten enligt förpackningsanvisningarna. Koka spaghettin i livligt kokande saltvatten tills den är al dente. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs rödlök och purjolök där en kort stund. Tillsätt sedan svampen, zucchinin och broccolin och fräs på på lite lägre värme i ytterligar några minuter. Tillsätt sedan tomaterna och dess spad, sönderdela dem grovt i pannan, pressa ner vitlöken och smaka av med salt och peppar. Skär halloumin i kuber och stek den gyllenbrun i en egen panna. Vänd ner bladspenaten i grönsakspannan och blanda även i den avrunna pastan. Värm ihop detta ett tag, lägg upp i en djup tallrik och toppa sedan med chiliflakes och den stekta osten.
Grönsakspasta med halloumi
1 portion, 20 minuter
1 portion pasta
10 cm zucchini
70g broccoli
½ burk hela konserverade tomater à 400g
50g fryst bladspenat
3 champinjoner
½ rödlök
2 små späda purjolökar
1 vitlöksklyfta
50g halloumiost
olivolja
svartpeppar
chiliflakes
salt
Skär grönsakerna i mindre bitar i den storlek du önskar. Tina bladspenaten enligt förpackningsanvisningarna. Koka spaghettin i livligt kokande saltvatten tills den är al dente. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs rödlök och purjolök där en kort stund. Tillsätt sedan svampen, zucchinin och broccolin och fräs på på lite lägre värme i ytterligar några minuter. Tillsätt sedan tomaterna och dess spad, sönderdela dem grovt i pannan, pressa ner vitlöken och smaka av med salt och peppar. Skär halloumin i kuber och stek den gyllenbrun i en egen panna. Vänd ner bladspenaten i grönsakspannan och blanda även i den avrunna pastan. Värm ihop detta ett tag, lägg upp i en djup tallrik och toppa sedan med chiliflakes och den stekta osten.
Kommentarer
Postat av: missh
HALLOUMI är bland det bästa jag vet asså!!
sååå salt - sååå gott!! =D
trevlig fredagkväll!
Trackback