Sparrispasta med skaldjur

Hela eftermiddagen jobbade vi hårt på kolonilotten - jag har plockat helt galet mycket bär! När vi kom hem var vi helt slut, och jag gick på autopiloten då matlagningen skulle till; mitt favoritrecept sparrispasta med skaldjur.

Sparrispasta med skaldjur
2 portioner, ungefär 30 minuter

2 portioner pasta, gärna penne eller tortiglioni
½ kg tomater
½ gul lök
½ dl vatten (eller vitt vin)
2 lagerblad
½ msk flytande honung
200 g sparris
100 g räkor
100 g musslor
1 vitlöksklyfta
olivolja,
basilika
parmesanost
salt & peppar

Hacka både gul lök och vitlök och fräs dessa hastigt i olivolja. Tillsätt grovt skurna tomater, vattnet (eller vinet), lagerbladen och honungen. Låt detta koka ihop under 10 - 15 minuter, och smaka av med salt och peppar. Koka pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen. Sparrisen skär du i bitar om några centimeter och steker i olivolja tills den mjuknat ening. Tillsätt då tomatsåsen, räkorna, musslorna och pastan. Rör om försiktigt - musslorna går lätt sönder. Se till att allt är varmt och krydda med basilika, salt och peppar efter egen smak. Lägg upp i djupa tallrikar och hylva över parmesan i stora flagor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0