Blåbärspasta
Det är mycket bär just nu! Till och med middagsmaten innehöll bär, även om dessa var plockade i skogen bakom huset. Blåbärspastan är ett recept jag hittat på Mikaelas blogg, och varit riktigt nyfiken på en längre tid - ikväll var det dags! Jag kan tänka mig att tillexempel vita bönor kan vara ett passande proteintillägg - om så önskas, annars fungerar det jättebra med bara pastarätten!
Blåbärspasta
2 portioner, 15 minuter
2 portioner pasta
½ fänkål
1 vitlöksklyfta
1 dl blåbär
½ dl crème fraiche
2 msk balsamvinäger
1 tsk honung
ruccolasallad
salt
Koka pastan al dente enligt förpackningens instruktioner. Hacka både fänkål och vitlök och stek upp detta lätt. Mosa blåbären och blanda dessa med crème fraichen, honungen och balsamvinägern. När pastan är klar blandar du den med blåbärsröran och den uppstekta kålen och löken och salta efter eget tycke och smak. Servera med lite ruccolasallad och dekorera med några färska blåbär.
Blåbärspasta
2 portioner, 15 minuter
2 portioner pasta
½ fänkål
1 vitlöksklyfta
1 dl blåbär
½ dl crème fraiche
2 msk balsamvinäger
1 tsk honung
ruccolasallad
salt
Koka pastan al dente enligt förpackningens instruktioner. Hacka både fänkål och vitlök och stek upp detta lätt. Mosa blåbären och blanda dessa med crème fraichen, honungen och balsamvinägern. När pastan är klar blandar du den med blåbärsröran och den uppstekta kålen och löken och salta efter eget tycke och smak. Servera med lite ruccolasallad och dekorera med några färska blåbär.
Kommentarer
Trackback