Svamp- och rosmarinomelett med röda linser

Svamp- och rosmarinomelett med röda linser
1 portion, 20 minuter
1 dl okokta röda linser
2 ägg
1 dl sojamjölk
50 g svamp, jag hade champinjoner och kantareller
20 g fetaost
3 körsbärstomater
2 kvistar färsk rosmarin
1 näve ruccola
salt & svartpeppar
smör

Knäck äggen i en bunke, häll i mjölken, salt och peppar och rör om kraftigt med en ballongvisp tills bubblor uppstår. Ställ åt sidan en stund. Smält en klick smör i en stekpanna och stek de hela svamparna, eller eventuellt halverade om de är väldigt stora! Lägg även i grovhackade rosmarinkvistar. När svampen fått en lätt gyllene färg lägger du stekpannans innehåll åt sidan, lägger i en ny klick smör och slår i omelettsmeten - håll plattvärmen på låg till medel. Mät upp linser och vatten i en kastrull, salta lätt och koka under lock på svag värme i knappt tio minuter. När omeletten börjat stelna i botten: halvera körsbärstomaterna och lägg i dem tilsammans med den smörstekta svampen. När även ovanskiktet av omeletten börjat stena: smula över fetaosten. När linserna kokat klart häller du av vattnet och blandar med ruccolan och serverar med den nu färdiga omeletten.
Kommentarer
Trackback