Pasta och lammfärs med whiskeytouch
Snabbt, lyxigt och smakrikt - så sammanfattar jag bäst kvällens middag. Smörstekta champinjoner i stora bitar är grovt uppskattat av både mig och mamma, och blev även det en ingrediens i köttfärsröran, vilken i övrigt kryddades med timjan. Hör och häpna; ingen vitlök! Det är nästan en sensation. Inte heller någon basilika. Jag försäkrar att jag mår bra, men man måste ju variera sig lite ibland! Nu är mammas whiskeyförråd tömt - nu är det dags att flytta känner jag... Även om lammfärsen var väldigt god, och måste ses som "huvuddelen" av rätten, så är jag minst lika förtjust i pastan jag serverade till; tricolore från Saltå kvarn.
Pasta och lammfärs med whiskeytouch
2 portioner, 20 minuter
300 g lammfärs
2 portioner pasta tricolore från Saltå kvarn
½ dl whiskey
½ röd lök
4 stora champinjoner
2 msk solroskärnor
smör
olja
salt
svartpeppar
torkad timjan
färsk persilja