Matvetesallad med tonfisk och vita bönor
Enkla och snabba sallader är något av det jag är bäst på - och jag älskar att prova nya kombinationer. Idag utsatte jag mamma för ett av mina senaste infall; en tonfisksallad med en bas på matvete och små vita bönor från Saltå kvarn. Fruktansvärt enkelt, och gott blev det också!
Matvetesallad med tonfisk och vita bönor
2 portioner, 20 minuter
1 dl okokt matvete
1 burk tonfisk i vatten
1 burk små vita bönor
1 avokado
körsbärstomater
grönsallad
olivolja
salt
crema di balsamico
Koka upp knappt två deciliter vatten, tillsätt en nypa salt och häll i matvetet. Låt detta koka på svag värme, under lock, i 15 minuter. Dela tonfisken i mindre bitar med en gaffel, skär avokadon i småbitar och riv salladsbladen grovt. Skölj bönorna i kallt vatten och blanda allt i en stor skål. Lägg upp på tallrikar och toppa med halverade körsbärstomater och salt, och ringla över lite olivolja och crema di balsamico.
Matvetesallad med tonfisk och vita bönor
2 portioner, 20 minuter
1 dl okokt matvete
1 burk tonfisk i vatten
1 burk små vita bönor
1 avokado
körsbärstomater
grönsallad
olivolja
salt
crema di balsamico
Koka upp knappt två deciliter vatten, tillsätt en nypa salt och häll i matvetet. Låt detta koka på svag värme, under lock, i 15 minuter. Dela tonfisken i mindre bitar med en gaffel, skär avokadon i småbitar och riv salladsbladen grovt. Skölj bönorna i kallt vatten och blanda allt i en stor skål. Lägg upp på tallrikar och toppa med halverade körsbärstomater och salt, och ringla över lite olivolja och crema di balsamico.
Kommentarer
Trackback