Lammfärsbiffar med myntayoghurt
Ännu en av mammas favoriträtter servarades ikväll. Det ska vara duktigt med vitlök i, och myntayoghurten är ett måste, men lammfärsen går att byta ut mot nöt, och tillbehören är valfria. Ikväll åt vi ugnsrostade grönsaker och en grönsallad till - det var gott vill jag lova! Batterier på kameran var tokslut, men jag lyckades hålla oss ifrån maten någon minut så att det fick ladda upp ändå - det här får inte missas! Som sagt; mamma älskar det - det lär ni också göra.
Lammfärsbiffar med myntayoghurt
2 portioner, 50 minuter
300 g lammfärs
50 g fetaost
3 vitlöksklyftor
2 stora potatisar
1 röd paprika
½ kålrabbi
olivolja
salt & peppar
timjan
romansallad
körsbärstomater
gruka
solroskärnor
pumpakärnor
färsk persilja
naturell turkisk yoghurt
färsk mynta
Lägg lammfärsen i en bunke, pressa ner vitlöksklyftorna, smula i fetaost, salta, peppra och rör sedan om ordentligt innan du formar fyra jämnstora biffar med händerna - pressa ihop dem ordentligt. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek sedan biffarna i några minuter på varje sida i en relativt het panna. Båda sidorna ska ha fin färg och biffarna vara precis genomstekta när de är klara.
Riv salladsbladen, skär grukan i stora bitar, halvera körsbärstomaterna och blanda sedan allt i en skål. Tillsätt en gnutta olivolja, några kvistar persilja och solros- och pumpakärnor efter behag, salta lätt och blanda om. Hacka myntabladen och rör ut dem i yoghurten. Servera biffarna med de ugnsrostade grönsakerna, salladen och inte minst - myntayoghurten!
Kommentarer
Trackback