Dinkel- och grahamsmuffins med hallon och banan
Mellanmålsmuffins! Inget smör eller socker, och ändå söta och saftiga - ibland blir jag stolt över mig själv. Hallonen tagna från kolonin kom till användning, dessutom! Enligt mamma kan man äta dem som fikabröd - vilket är ett gott betyg, men jag väljer ändå att lägga dem under kategorin matbröd - de är värda att klassas som nyttiga!
Dinkel och grahamsmuffins med hallon och banan
12 stycken, 30 minuter
1½ dl skiktat dinkelmjöl
3 dl grahamsmjöl
2½ dl naturell lättyoghurt
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 ägg
1 msk olivolja
2 bananer
hallon
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjölsorterna med bakpulver och salt. Vispa ihop ägg, yoghurt, olivolja och en mosad banan i en separat skål, och blanda sedan med de torra ingredienserna. Blanda i hallon i smeten - mängden är helt valfri! Häll upp smeten i 12 formar. Skiva den andra bananen i 36 skivor och stoppa ner tre i varje muffinform. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
Dinkel och grahamsmuffins med hallon och banan
12 stycken, 30 minuter
1½ dl skiktat dinkelmjöl
3 dl grahamsmjöl
2½ dl naturell lättyoghurt
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 ägg
1 msk olivolja
2 bananer
hallon
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjölsorterna med bakpulver och salt. Vispa ihop ägg, yoghurt, olivolja och en mosad banan i en separat skål, och blanda sedan med de torra ingredienserna. Blanda i hallon i smeten - mängden är helt valfri! Häll upp smeten i 12 formar. Skiva den andra bananen i 36 skivor och stoppa ner tre i varje muffinform. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
Kommentarer
Trackback