Blodpudding med linssallad
Nytränad och nyduschad - då fattas bara mat för att känslan ska bli fulländad! Blodpudding är lite av en facorit när det gäller efter träningen-mat, av någon anledning. Till det provar jag olika sallader och röror - rika på c-vitamin för att maximera järnupptaget, såklart! Med en linssallad till kändes det som att jag fick till en riktigt bra rätt för att fylla på kroppen med både proteiner och kolhydrater, och dessutom c-vitaminer och antioxidanter från morot och apelsin, för att boosta immunförsvaret lite extra nu när hösten smyger sig på här ute på landet!
Blodpudding med linssallad
1 portion, 15 minuter
50 g röda linser
½ paket osötad blodpudding
1 apelsin
1 morot
½ citron
russin
smör
Koka linserna i dubbla mängden vatten på läg värme, under lock, i underkant tio minuter. Skiva blodpuddingen och stek den i smör, under tiden som linserna blir klara. Skala apelsinen och moroten. Skär sedan apelsinen i fina bitar och riv moroten grovt. Blanda med linserna och pressa över saften från citronen. Toppa salladen med russin och servera med den färdigstekta blodpuddongen.
Blodpudding med linssallad
1 portion, 15 minuter
50 g röda linser
½ paket osötad blodpudding
1 apelsin
1 morot
½ citron
russin
smör
Koka linserna i dubbla mängden vatten på läg värme, under lock, i underkant tio minuter. Skiva blodpuddingen och stek den i smör, under tiden som linserna blir klara. Skala apelsinen och moroten. Skär sedan apelsinen i fina bitar och riv moroten grovt. Blanda med linserna och pressa över saften från citronen. Toppa salladen med russin och servera med den färdigstekta blodpuddongen.
Kommentarer
Trackback