Rimmad lax på spenatbädd med potatismos

Med inspiration från ett Gert Klötzke-recept skapades denna goda måltid - det är nog första gången jag verkligen tycker att kokt fisk är gott! Med lite framförhållning, för att rimma laxen i saltlake, går själva tillagningen fort och smidigt - jag lyckades till och med bygga två lunchlådor med pasta och falukorv åt bror samtidigt!

Rimmad lax på spenatbädd med potatismos
3 portioner, 25 minuter + 6-7 timmar för rimning

500g potatis
3 laxfiléer
250g fryst bladspenat
1 gul lök
1 scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
1 dl vitt vin
smör
mjölk
salt
svartpeppar
solroskärnor


Gör iordning en saltlake bestående av 40g salt och 960g vatten och låt laxen ligga i den i 6-7 timmar. Skala och skär potatisen smått och koka den sedan mjuk. Tina bladspenaten enligt anvisningarna på förpackningen. Skiva gul lök och scharlottenlök och finhacka vitlöksklyftan. Ta en stor vid kastrull och fyll den med såpass mycket vatten att laxfiléerna sedan kommer att täckas med en liten marginal. Lägg i gul lök och värm sedan upp tills vattnet sjuder - tillsätt då vinet. Fräs spenaten tillsammans med scharlottenlök och vitlök i en klick smör i en panna. Mosa potatisen tillsammans med mjölk till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar och blanda i solroskärnor. Lägg laxen i det svagt sjudande vattnet i 4-5 minuter och lägg den sedan på en bädd av spenaten tillsammans med lite av den gula löken och servera med potatismoset. Strö gärna över lite extra solroskärnor och lägg till lite grönt.

Kommentarer
Postat av: Helena

Mmm, låter super!

Tänkte höra om du har något recept på ett lättbakat bröd med bikarbonat. Fick brödbaksinspiration idag och köpte en form , men fantasin tryter;)



Ha en bra kväll!

KRAM

2010-03-18 @ 21:46:00
URL: http://annahelana.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0