Pasta capriccosa

Smaksättning och inspiration från en himelsk pizza blev igår till en underbar pasta! Skinka av god kvalitet satsade jag på, och valde att köra både den och svampen i ugnen - för att få den där rätta känslan. Lite god mozzarellaost, olivolja, oregano och tomatsås till en god pasta och, voilà; en pasta capriccosa!

Pasta capriccosa
2 portioner, 25 minuter

120g skinka
400g krossade tomater
60g mozzarella
6 champinjoner
2 portioner pasta
½ gul lök
oregano
olivolja
salt
svartpeppar
råsocker


Sätt ugnen på 225 grader i grilläge. Finhacka löken och fräs den hastigt i en kastrull med olivolja. Häll på tomatkrosset, krydda med salt, svartpeppar, oregano och en gnutta råsocker. Låt sedan puttra på svag värme i 20 minuter. Lägg bakplåtspapper på två plåtar och fördela sedan skivad svamp på den ena och grovt delad skinka på den andra. Sätt in de båda plåtarna i ugnen under tiden som pastan kokas al dente. Mixa tomatsåsen med en stavmixer, blanda i den kokta pastan och låt detta sjuda någon minut. Lägg sedan upp i djupa tallrikar och fördela skinkan, champinjonerna och grovt delad mozzarella över - toppa med lite oregano och en skvätt olivolja.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0