Sallad på borlotti- och mungbönor med majskolv
När jag tänker sallad tänker jag snabblagat. Den bilden av en sallad raserades rättså grovt idag; redan i morse påbörjades tillagningen. Nåja, det är inte så farligt som det låter - det var blötläggningen av bönorna som började då. Naturligtvis går det bra att göra det i förväg och spara i frysen, eller att använda förkokta bönor på burk! Sen skulle bönorna kokas i olika omgångar, och även majskolven skulle få sin tid i kastrullen. Väldigt gott blav det, och imorgon blir det en lika härlig smakupplevelse till lunch - det ser jag faktiskt redan fram emot!
Sallad på borlotti- och mungbönor med majskolv
2 portioner, 30 minuter
3 dl kokta borlottibönor
3 dl kokta mungbönor
1 majskolv
2 tomater
1 gul paprika
1 röd paprika
20 kalmataoliver
½ rödlök
6 romasalladsblad
10 cm gurka
1 avokado
valnötsolja
pumpakärnor
solroskärnor
salt
Koka majskolven i välsaltat vatten i ungefär 20 minuter. Tärna tomat, avokado och gurka i små tärningar, skär paprikorna i medelstora bitar, riv salladen grovt, skiva löken extremt tunt och blanda sedan ihop alla grönsaker i en skål. Rör ner oliverna och bönorna, och toppa efter det med oljan, solros- och pumpakärnorna, salta en aning också. Dela majskolven i mindre bitar och servera vid sidan av salladen.
Sallad på borlotti- och mungbönor med majskolv
2 portioner, 30 minuter
3 dl kokta borlottibönor
3 dl kokta mungbönor
1 majskolv
2 tomater
1 gul paprika
1 röd paprika
20 kalmataoliver
½ rödlök
6 romasalladsblad
10 cm gurka
1 avokado
valnötsolja
pumpakärnor
solroskärnor
salt
Koka majskolven i välsaltat vatten i ungefär 20 minuter. Tärna tomat, avokado och gurka i små tärningar, skär paprikorna i medelstora bitar, riv salladen grovt, skiva löken extremt tunt och blanda sedan ihop alla grönsaker i en skål. Rör ner oliverna och bönorna, och toppa efter det med oljan, solros- och pumpakärnorna, salta en aning också. Dela majskolven i mindre bitar och servera vid sidan av salladen.
Kommentarer
Trackback