Thaismakande köttfärssås med pasta

Efter en bra pluggmorgon och en lång löprunda blav det pasta med köttfärssås - med en lite tvist! Pappa berättade för ett tag sen att att han lagat köttfärssås med kokosmjölk, och att det blev väldigt bra! Jag ville prova, hade inga andra av de ingredienser han hade och improviserade ihop någonting väldigt fräscht, värmade, liste småstarkt och thaiinspirerat - det här tycker jag verkligen att ni ska prova! Det otroligt goda Saltå kvarnpastan åts till, samt favoritsalladen; romansallad, tomat, persilja ärtskott, olivolja och flingsalt.

Thaismakande köttfärssås med pasta
2 portioner, 30 minuter

2 portioner pasta
300g köttfärs
2 dl kokosmjölk
1 morot
20g purjolök
1 stor vitlöksklyfta
färsk ingefära
chili- och limekrydda
olivolja
salta


Skiva purjolöken, finhacka vitlöken och fräs lätt i olivolja. Tillsätt köttfärsen och bryn den. Skala moroten och riv i den tillsammans med färsk ingefära. Häll över kokosmjölken och smaka av med salt och chili- och limekryddan, och låt sedan puttra i ungefär 20 minuter. Koka under tiden pastan enligt anvisningarna på förpackningen, men den ska vara al dente. Servera sedan pastan med köttfärssåsen, när du tycker att tillräckligt mycket vätska har kokat bort, och en god sallad!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0