Skaldjurswok med dinkel

Nu är det tentaplugg som gäller - inte en sekund får gå till spillo någonstans! Över natten blötla jag Saltå kvarns heldinkel, och imorse kokade jag det; nu har jag en hel burk färdigkokt och det är bara att värma! Fräscha grönsaker, bland annat mammas egenodlade broccoli, purjolök och vitlök, tillsammans med ljuvliga musslor och räkor blev först ut att ackompaniera grynen vid dagens lunch.

Skaldjurwok med dinkel
1 portion, 20 minuter

1 portion dinkel
1 morot
1 paprika
3 blad savoykål
2 champinjoner
5 cm purjolök
10 cm zucchini
1 vitlöksklyfta
70g musslor utan skal
70g räkor utan skal
broccoli
olivolja
chiliflakes
salt


Koka dinkelgrynen enligt vad som står på paketet. Skär zucchini och morot i stavar, dela broccolin i mindre buketter, strimla paprikan och skiva purjolöken och champinjonerna. Hetta upp olivolja i en panna, lägg i grönsakerna, pressa i vitlöksklyftan, salta och woka på hög värme. Tillsätt musslor och räkor och låt dem bli varma. Smaksätt med chiliflakes och servera sedan med färdigkokt dinkel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0