Fläskfilé i stekpanna med äpple, svamp och lök

Efter en allt för lång laborationsdag igår svängde jag ihop en snabb och riktigt god höstmiddag åt mig själv! Äpplen, rödlök och potatis från kolonin, tillsammans med ostronskivling, fläskfilé och en topping av hackade hasselnötter smakade helt rätt - och en god sallad till gör det hela om möjligt ännu bättre! Njut av hösten och dess smaker!

Fläskfilé i stekpanna med äpple, svamp och lök
1 portion, 20 minuter

125g fläskfilé
4 små potatisar
2 äpplen
1 rödlök
50g ostronskilvling
4 hasselnötter
matlagningsgrädde
svartpeppar
smör
salt


Koka upp saltat vatten och koka potatisen i 15-20 minuter - känn efter med provsticka. Smält en klick smör i en stekpanna och stek svampen till en fin färg. Skär äpplena och rödlöken i klyftor och lägg dem i pannan. Dela fläskfilén i mindre bitar och tillsätt dem till pannan tillsammans med en skvätt matlagningsgrädde, ungefär en fjärdedels deciliter kanske - du kan bestämma lite själv om du vill ha sås eller om det ska koka in, vilken den här mängden gör. Smaksätt med salt och peppar, och servera sedan med kokt potatis och en sallad, och toppa med hackade hasselnötter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0