Bönbulgur med morotssallad

Jag är inne i en vegetarisk period just nu. det är otroligt gott och fräscht, men framförallt beror det på att skolan tar upp all plats i huvudet och jag lyckas inte planera någon mat - vilket betyder att alla mina köttråvaror är djupfrysta när det är dags för middag - smart! Men, imorgon blir det lax!

Bönbulgur med morotssallad
1 portion, 15 minuter

1 portion bulgur
2 dl grönsaksbuljong
50g haricots verts
½ dl russin
120g kidneybönor (½ burk förkokta)
10g valnötter
1 liten späd purjolök
1 morot
1 näve ärtskott
pumpakärnor
olivolja
salt
lättkesella


Koka bulgurn i buljongen - läs på förpackningen! Strimla moroten med en potatisskalare, eller annat hyvelverktyg, och blanda med ärtskotten. När bulgurn är färdigkokt: blanda med haricots verts, kidneybönor, russin, pumpakärnor, skivad purjolök och hackade valnötter, samt en skvätt olivolja. Servera detta med morotssalladen och en klick lättkesella.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0