Blodpudding med savoykål- och morotssallad
Snabba, goda och praktiska blodpuddingen åter igen! Savoykålen är lite speciell; jag älskar strukturen på den, och den milda kålsmaken. Den blir väldigt god om den får koka lätt i duktigt saltat vatten några minuter, precis som de underbara morötterna jag hittade på ICA under mammas och min senaste inhandling - superfärska i knippe. Lite smålyxig topping i solroskärnor och russin på det, och en stressad student får sin lunch på ett litet kick!
Blodpudding med savoykål- och morotssallad
1 portion, 15 minuter
½ paket osockrad blodpudding
3 blad savoykål
1 morot
russin
solroskärnor
salt
smör
Skiva blodpuddingen i ungefär tre jämnstora skivor och stek dem i smör på medelhög värme, några minuter på varje sida - tills de blir ordentligt mörka. Koka upp vatten och salta det väl. Skiva moroten och strimla kålen - koka detta sedan i det salta vattnet i ungefär fem minuter på låg värme. Häll av grönsakerna, lägg upp dem på en tallrik, toppa med solroskärnor och russin och servera med den färdigstekta blodpuddingen.
Blodpudding med savoykål- och morotssallad
1 portion, 15 minuter
½ paket osockrad blodpudding
3 blad savoykål
1 morot
russin
solroskärnor
salt
smör
Skiva blodpuddingen i ungefär tre jämnstora skivor och stek dem i smör på medelhög värme, några minuter på varje sida - tills de blir ordentligt mörka. Koka upp vatten och salta det väl. Skiva moroten och strimla kålen - koka detta sedan i det salta vattnet i ungefär fem minuter på låg värme. Häll av grönsakerna, lägg upp dem på en tallrik, toppa med solroskärnor och russin och servera med den färdigstekta blodpuddingen.
Kommentarer
Trackback