Mammas selleri- och apelsinsallad
Mamma brukar göra en fruktansvärt god sallad till jul, gjord på egenodlad grönkål, apelsin, russin och solroskärnor. När det inte är grönkålssäsong byts kålen ut mot blekselleri - och resultatet, en uppfriskande väldigt vacker och c-vitaminspäckad sallad, passar både som tillbehör till varmrätten eller som ett eget mellanmål. I min sallad har jag antingen solroskärnor, pumpakärnor, valnötter, hasselnötter - eller en blandning av allt! Håll till godo!
Mammas selleri- och apelsinsallad
1 portion, 5 minuter
2 stjälkar blekselleri
1 apelsin
1 msk russin
½-1 msk frön och/eller nötter
Skala apelsinen och skär den i bitar. Dela även sellerin i bitar och blanda sedan med russin och ditt val av goda frön och nötter! Ät som den är, eller bjud den tillsammans med en varmrätt.